به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه هاآرتص در شماره امروز یکشنبه خود اعلام کرد، دادههایی از ارتش اسرائیل به دست آورده است که نشان میدهد، شماری از نظامیان اسرائیلی بعد از ۷ اکتبر دست به خودکشی زدهاند.
به نوشته این رسانه عبری زبان، آمارهایی از ارتش اسرائیل به دست آورده است که نشان میدهند، که حداقل ۱۰ نظامی اسرائیلی از جمله یک افسر با درجه سرگردی و یک سرهنگ دوم دست به خودکشی زدهاند، اما ارتش اسرائیل ترجیح داده نام آنها را هم در زمره کشته شدگان جنگ قرار داده و توضیحات بیشتری در مورد جزئیات این خودکشیها در اختیار رسانهها قرار ندهد.
هاآرتص به نقل از کارشناس مطلع از این موضوع خبر داد، اکثر موارد خودکشی در میان نظامیان جوان به وقوع پیوسته است، زیرا آنها با شرایطی بعد از ۷ اکتبر مواجه شدند که اصلا سابقه برخورد با آن را نداشتند.
به گفته کارشناسان، ارتش اسرائیل بعد از ۷ اکتبر خود را با پدیده افزایش قابل توجه خودکشی در میان سربازان و افسران حتی افسران پایور مواجه دیده است در شرایطی که اکثر این خودکشیها هم در میان رده سنی سی و چهل سال انجام گرفته است.
پرفسور یوسی تاویلز، رئیس مرکز پژوهشهای خودکشی و آلام روحی مرکز دانشگاهی رابین، بدون اشاره به شمار نظامیان کشته شده در این رابطه به این رسانه عبری زبان گفت: این امر برای ما بسیار غافلگیر کننده بود، ما عادت نداشتیم که با موارد خودکشی در زمان درگیری و جنگ مواجه شویم، این نوع اقدامات معمولا در پایان جنگها به وقوع میپیوستند و معمولا افرادی دست به آن میزدند که دچار شرایط بعد از شوک شده بودند، معمولا کسانی دست به خودکشی میزدند که هر صبح از خواب در حالی بیدار میشدند که صدای در درون آنها به آنان نهیب میزد و آنها احساس گناه میکردند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، یکی از کسانی که دست به خودکشی زد افسر عالیرتبه پایور بود که جسد او را در حالی که به سوی خود شلیک کرده بود، دو هفته بعد از ۷ اکتبر در خودرواش پیدا شد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، ارتش اسرائیل ادعا میکند که هیچ نقطه مشترکی بین موارد خودکشی و رخدادهای ۷ اکتبر ملاحظه نکرده است، اما اعضای خانواده و دوستان این نظامیان تاکید میکنند که بخشی از نظامیان کشته شده از مشکلات روحی و روانی رنج میبردند در حالی که یکی از پزشکان نیروهای احتیاط هم در لیست افرادی است که دست به خودکشی زده و در نوامبر گذشته دست به این کار زد.
هاآرتص اعتراف میکند با وجود آن که ارتش اسرائیل سعی دارد تاکید کند که فقط ده سرباز و افسر اسرائیل از ابتدای جنگ تا ۱۱ مه دست به خودکشی زدهاند، اما حاضر نیست جزئیات بیشتری در مورد آنها از جمله نام و مشخصاتشان را اعلام کند.
به نوشته این رسانه عبری زبان ابتدا ارتش اسرائیل به بهانه مسایل و ضروریتهای میدانی حاضر به افشای این جزئیات نشده است در حالی که یک منبع نظامی تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که اعلام این امر میتواند روحیه جامعه اسرائیل را تضعیف کند از اینرو تصمیم گرفیتم که نیازی به برانگیختن این مسئله وجود ندارد.
به گفته این رسانه عبری زبان: با این وجود مشخص شده است که لیست نظامیان خودکشی کرده بعد از ۷ اکتبر که ارتش اسرائیل آن را اعلام کرده شامل نظامیانی که مدتی قبل از خدمت نظامی خارج شدهاند نمیشود و بر این اساس کسانی که بر اثر مشکلات جنگ و درگیری از خدمت نظام معاف شدهاند یا کسانی که خدمت احتیاط آنها به پایان رسیده و بعد از آن دست به خودکشی زده اند، جزو آمار ارتش قرار نگرفته است.
با این حال به گفته پرفسور یوسی تاویلز، در جنگ غزه تعداد بسیار زیادی از نیروهای احتیاط به خدمت فرا خوانده شدهاند و بعید به نظر نمیرسد که شماری از آنها هم بعد از آن انگیزه خودکشی پیدا کرده و حتی دست به آن زده باشند.
هاآرتص در پایان به شکل تلویحی خبر داد، شماری از نظامیانی که ارتش اسرائیل آنها را قربانی حوادث رانندگی معرفی کرده نیز دست به خودکشی زده و بر این اساس طی ۷ ماه اخیر حداقل ۱۷ نظامی اسرائیلی با خودکشی به زندگی خود پایان دادهاند. / تسنیم